Najnovije vijesti 2015

  • 10/2015
    Proizvodi

    SEQUENCE – modularna LED viseća i nadgradna svjetiljka

    U suradnji s domaćim i stranim arhitektima, dizajnerima rasvjete i dizajnerima nastala je SEQUENCE, posve neobična svjetiljka koja se orijentira prema zadaćama rasvjete u uredu te posve koristi mogućnosti moderne LED tehnologije.
    Više informacijaManje informacija
    Savršeno zasjenjena svjetiljka opremljena je s 8 svjetlosnih modula pri duljini svjetiljke od 1200 mm, te s 14 modula pri duljini od 2100 mm. S do 100 Im/W uz svjetlosni tok žarulje do 9650 Im svjetiljka SEQUENCE omogućuje ekonomičan rad u uredu.

    » Do stranice s proizvodima

    Zumtobel. The Light.

  • 10/2015
    Poduzeće

    VIVALDI čini Vaše vizualizacije inteligentnijima – sada također online

    Interaktivni alat za planiranje VIVALDI obuhvaća pojedinačne skupine svjetiljki rješenja rasvjete te Vam na taj način u svako doba omogućuje prilagodbu svjetlosnih ugođaja u vizualizaciji u stvarnom vremenu. Tako možete idealno dizajnirati djelovanje svjetla tijekom dana.
    Više informacijaManje informacija
    Preuzmite svoju desktop verziju i radite sa slikovnim materijalima iz svih uobičajenih programa za izračunavanje svjetla i vizualizaciju kao i s fotografijama.

    VIVALDI možete također isprobati u online playeru. Pozovite unaprijed definirane svjetlosne scene i prihvatite se sami pravila pomicanja.

    » Do potpune verzije

    » Do online playera

    Zumtobel. The Light.

  • 10/2015
    Proizvodi

    SLOTLIGHT infinity – prva kontinuirana svjetlosna linija na svijetu

    SLOTLIGHT infinity omogućuje gotovo beskonačne, do 20 metara dugačke svjetlosne linije, koje više ne sadrže šavove te ravnomjerno osvjetljuju čak i oko kutova.
    Više informacijaManje informacija
    Novi način konstrukcije pojednostavljuje ne samo pojedinačne radne korake, nego jamči i elegantan prijelaz prilikom ugradnje u ravnini sa stropom.  Saznajte više o SLOTLIGHT infinity na internetskoj stranici proizvoda.

    » Do stranice s proizvodima

    Pogledajte video o ugradnji koji Vam korak po korak predočava ugradnju linije SLOTLIGHT infinity.

    » Do videa o ugradnji

    Zumtobel. The Light.

  • 10/2015
    Poduzeće

    Kolika je potreba za umjetnim svjetlom ovisno o godišnjem dobu?

    Globalna studija o percipiranoj kvaliteti svjetla u uredu koju su proveli tvrtka Zumtobel i institut Fraunhofer IAO pokazuje: gotovo 72 posto ispitanika koriste umjetno svjetlo u zimskim danima više od šest sati.
    Više informacijaManje informacija
    Za svjetlije ljetne mjesece su ipak gotovo 33 posto ispitanika naveli isto trajanje korištenja. Ovaj rezultat objašnjava visoku važnost rasvjete u radnoj svakodnevici te pokazuje koliko je važno međusobno optimalno uskladiti dnevno i umjetno svjetlo.

    Želite saznati više o preferiranim svjetlosnim ugođajima u uredu te tako povećati osjećaj ugode i smanjiti troškove? Preuzmite studiju o percipiranoj kvalitetu svjetla u uredu.

    » Ovdje možete preuzeti studiju

    Zumtobel. The Light.

  • 09/2015
    Rješenje rasvjete

    Gerry Weber ostvaruje 10% veći promet s Limbic® Lighting

    U okviru testiranja u stvarnim uvjetima u prodavaonici Gerry Weber-a u Herfordu, Njemačka, nije ništa mijenjano osim svjetla. Upotrijebljena je Zumtobel LED reflektorska rasvjeta temeljena na Limbic® Lighting radi optimalne prilagodbe ciljnoj skupini tvrtke Gerry Weber. Prodavaonicu karakterizira srdačno, svijetlo ozračje i topla temperatura boje od 3000 kelvina.
    Više informacijaManje informacija
    Više od dva mjeseca promatrano je opće ponašanje pri kupnji prije i nakon postavljanja novog dizajna svjetla, dok su neki kupci testirani posebnim postupkom. K tomu je uspoređen promet s referentnom prodavaonicom u istom razdoblju testiranja.

    Rezultat je jasan: Prilagodba svjetla preferencijama tipičnima za ciljne skupine donijela je u usporedbi s referentnom prodavaonicom u istom razdoblju povećanje prometa od 10% kao i ekvivalentno veću prosječnu kupnju kod specifične ciljne skupine.

    »Preuzmite cijelu studiju na stranici www.zumtobel.com/limbiclighting

    Zumtobel. The Light.

  • 09/2015
    Proizvodi

    INTRO – Multitalent u trgovini

    Modularni sustav rasvjete INTRO objedinjuje različite tipove svjetiljki na temelju najaktualnije LED tehnologije i efektno prezentira trgovinu.
    Više informacijaManje informacija
    Profitirat ćete rješenjem koje se može maksimalno individualizirati, koje kao modularni sustav svladava raznovrsne zadaće rasvjete za trgovinu i maloprodaju. Od izloga, preko polica i udubljenja pa sve do površine za akcijske proizvode - INTRO se može upotrijebiti u svakom području.

    Važan sastavni dio sustava inovativna je liteCarve®tehnologija reflektora. Ona omogućuje, za razliku od klasičnih zidnih reflektora, ravnomjernu pravokutnu raspodjelu svjetla na okomitim površinama, policama i zaslonima.

    Inovativna LED tehnologija jamči visoku učinkovitost svjetiljke do 100 lm/W, izvrsnu rasvjetnu tehniku i reprodukciju boja. U kombinaciji s različitim bojama svjetla, raspodjelama svjetla i svjetlosnim tokovima na raspolaganju Vam je širok izbor mogućnosti za različite zahtjeve.

    » Saznajte više o INTRO

    Zumtobel. The Light.

  • 09/2015
    Poduzeće

    James Turrell dizajnirao godišnje izvješće Zumtobel grupe

    24. umjetničko godišnje izvješće Zumtobel grupe objavljeno je pod naslovom „Extraordinary Ideas – Realized“.
    Više informacijaManje informacija
    Dizajnirao ga je James Turrell i pokazuje važne instalacije umjetnika iz svih razdoblja njegova stvaranja, popraćenih esejima važnih Turrellovih prijatelja i suvremenika te razgovorima s njima.

    Na internetskoj stranici Zumtobel grupe možete preuzeti godišnje izvješće i naručiti tiskano izdanje.

    »Idi na internetsku stranicu

    Zumtobel. The Light.

  • 08/2015
    Proizvodi

    Sigurnosna rasvjeta za sve slučajeve: RESCLITE high performance

    Neke zemlje u nacionalnim standardima specificiraju veće jakosti osvjetljenja od onih koje zahtijeva europska norma EN 1838. Tako Italija za osvjetljenje evakuacijskih putova predviđa pet luksa; regije na Bliskom istoku i sjevernoj Africi te SAD zahtijevaju čak 10,76 luksa / 1 foot-candle.
    Više informacijaManje informacija
    RESCLITE high performance trenutačno je jedina sigurnosna svjetiljka na tržištu koja zadovoljava te zahtjeve. Za standardnu primjenu od 1 luksa dovoljni su razmaci svjetiljki do 35 metara. Kako evakuacija tako i protupanična svjetiljka opremljene su s novim lećama: pravokutna raspodjela svjetla protupanične svjetiljke savršeno osvjetljava prostorije sve do u kuteva. Evakuacijska svjetiljka oduševljava atraktivnim dizajnom bez reflektora.

    » Saznajte više

    Zumtobel. The Light.

  • 07/2015
    Rješenje rasvjete

    Svjetski jedinstveno LED rješenje rasvjete u Montforthausu Feldkirch

    U siječnju 2015. otvoren je novoizgrađeni Kulturni i kongresni centar Montforthaus u Feldkirchu. Rješenje rasvjete prilagodljivo je svakom povodu: od stručnog seminara do koncerta, od usredotočenog radnog ozračja do stilskih prijama.
    Više informacijaManje informacija
    Kako bi osigurale TV prijenosa iz Montforthausa u HD kvaliteti, LED svjetiljke morale su omogućiti prigušivost bez treptanja do 0 posto. Ured za planiranje LDE koncipirao je u suradnji s tvrtkom Zumtobel svjetski jedinstveno, posebno rješenje temeljeno na modularnoj LED Downlight seriji PANOS infinity.

    » Idi na video

    Zumtobel. The Light.

  • 06/2015
    Proizvodi

    Biološki djelotvorna rješenja rasvjete s MIREL evolution tunableWhite

    Na LED ugradnoj svjetiljci MIREL evolution s tehnologijom tunableWhite moguće je temperaturu boje individualno i bestupnjevito namještati između 3000 K i 6000 K.
    Više informacijaManje informacija
    To omogućuje biološki djelotvorna rješenja rasvjete koja se osobito dokazuju u zdravstvenim i ustanovama za njegu.

    Velike, difuzne površine izlaza svjetla u kombinaciji s upravljanjem rasvjetom ključ su za podršku cirkadijalnom ritmu čovjeka.

    MIREL evolution tunableWhite dostupna je kao izdužena svjetiljka i u kvadratnoj izvedbi s opalnom optikom te oduševljava učinkovitosti osvjetljenja do 93 lm/W.

    » Saznajte više o MIREL evolution

    Zumtobel. The Light.

  • 06/2015
    Poduzeće

    Nova brošura „Svjetlo za zdravlje i njegu“

    Zdravstvene i ustanove za njegu zahtijevaju složena rješenja rasvjete: liječnici i njegovatelji trebaju različite svjetlosne okolnosti kako bi mogli usredotočeno raditi u različitim situacijama. Pacijentima se nastoji osigurati ugodno ozračje.
    Više informacijaManje informacija
    Saznajte više u novoj brošuri "Svjetlo za zdravlje i njegu" o različitim zahtjevima, kako ih optimalno ispuniti te koju dodatnu vrijednost će pritom pružiti LED rješenja rasvjete tvrtke Zumtobel.

    » Prema brošuri

    Zumtobel. The Light.

  • 06/2015
    Poduzeće

    ecoCALC light čini izračune ekonomičnosti još jednostavnijima

    S ecoCALC-om izračunavate i uspoređujete ekonomičnost rješenja rasvjete tijekom ukupnog vijeka trajanja. Ne izračunavaju se samo troškovi investicije, nego se u obzir uzimaju i financijski aspekti za rasvjetu koja štedi resurse - npr. potrošnja energije i troškovi održavanja.
    Više informacijaManje informacija
    Sada dostupna pojednostavljena online verzija programa ecoCALC light smanjuje polja unosa na nužni minimum i može se posve koristiti bez instaliranja na računalo ili tablet, te se temelji na istim metodama obračuna kao i već dokazana varijanta softvera.

    » Sada testirati ecoCALC light

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2015
    Priredbe

    Osvrt na priredbu Year of Light u Dornbirnu

    Grupa Zumtobel organizirala je 9. i 10. travnja 2015. prvoklasnu priredbu povodom međunarodne Godine svjetla. Oko 900 posjetitelja u Bregenzu i Dornbirnu mogli su vidjeti uzbudljiva izlaganja na teme svjetlo i umjetnost, urbanističko planiranje, istraživanja mozga te IoT - Internet of Things. Prezentacije najnovijih inovacija proizvoda kao i upoznavanja s aktualnim arhitektonskim projektima zaokružili su program.
    Više informacijaManje informacija
    Za oko 900 posjetitelja predstojala su dva dana posve u znaku svjetla na priredbi Year of Light u festivalskoj kući u Bregenzu te u glavnom sjedištu Zumtobel grupacije u Dornbirnu. Povod slavlju bili su uz Međunarodnu godinu svjetlosti, koju su proglasili Ujedinjeni narodi, također i 65. godišnjica tvrtke Zumtobel te deset godina Foruma o svjetlu Dornbirn.

    „Svjetlo je život“
    „Light is life“, svjetlo je život, glasio je naslov govora na otvorenju Olafura Eliassona u festivalskoj kući u Bregenzu. U svom izlaganju dojmljivo je pokazao što svjetlo znači za čovjeka i njemu osobno te to stavio u kontekst svoga posla. Pritom je govorio i o svojoj dugogodišnjoj suradnji s tvrtkom Zumtobel.

    Nastavak je uslijedio s izlaganjem posvećenim gradovima na jugu: Hubert Klumpner, suosnivač arhitektonskog ureda Urban-Think Tank (U-TT) i Caracasu, zaposlen u Odjelu za arhitekturu na ETH Zürich, govorio je o različitim izazovima u urbanističkom planiranju te pokazao pristupe rješenjima kako bi se život u gradovima učinio vrijednim življenja. Među njima između ostalog Vertical Gym, koji je na priredbi Zumtobel Group Award 2014. osvojio drugo mjesto.

    Potom su stručnjaci za neuromarketing Gruppe Nymphenburg, dr. Hans-Georg Häusel i Bernd T. Werner pojasnili način funkcioniranja ljudskog mozga i objasnili što se podrazumijeva pod Limbic© Lighting i kako s njime aktivirati ciljne skupine u poslovima te time povećati uspjeh u prodaji.

    Izlaganje Karla Jónssona, IoT arhitekta u tvrtki Tridonic, pod naslovom „The Internet of Things (IoT) and Lighting beyond Light“ bilo je posvećeno tehničkim mogućnostima umrežavanja i njihovom utjecaju na svjetlo i ljude.

    Dobitnik nagrade Zumtobel Group Award
    Svečana večera bila je posve u znaku nagrade Zumtobel Group Awards. Hans-Jürgen Commerell, kustos nagrade Zumtobel Group Award iz arhitektonskog foruma AEDES u Berlinu, prezentirao je zajedno s Astrid Kühn iz Zumtobel grupacije dobitnike nagrade Zumtobel Group Awards 2014.

    Svjetska premijera novih Zumtobel highlight proizvoda u petak
    U novoj hali 7 i u Forumu svjetla u glavnom sjedištu Zumtobel grupacije u petak je na više od 1600 četvornih metara prikazana svjetska premijera novih generacija Zumtobel obitelji proizvoda SUPERSYSTEM, TECTON te SLOTLIGHT infinity. Također su predstavljeni noviteti marki Thorn i Tridonic.

    Osim vođenja kroz laboratorij za svjetlo i tvornicu program su zaokružili arhitektonska upoznavanja u oba dana. Tako je postojala mogućnost razgledavanja novog objekta Montforthaus Feldkirch, inovativne zgrade 2226 u Lustenauu te kuće umjetnosti u Bregenzu.

    Year of Light

    Zumtobel. The Light.
  • 03/2015
    Poduzeće

    LIGHT IN TIME – Biološko svjetlo za vremensku orijentaciju

    Različiti kronotipovi, različit dnevni ritam, radna i mjesta za slobodno vrijeme predstavljaju individualne zahtjeve za biološki učinkovita rješenja rasvjete. U sljedećem stručnom članku pročitajte, koji doprinos može dati svjetlo za stvaranje reda u tim raznovrsnim vremenskim utjecajnim parametrima.
    Više informacijaManje informacija
    Djelovanje svjetla cjelovito promatrano - vizualno, emocionalno, biološki!
    Najpoželjnija uredska radna mjesta su do prozora, unatoč potencijalnom zasljepljivanju putem Sunca. Pored prozora je na raspolaganju najveća jakost osvjetljenja za zadaće gledanja (vizualno djelovanje svjetla). Nesmetan pogled prema vani može biti poticajan za ozračje. Osim toga dinamika dnevnog svjetla brine za promjenu (emocionalno djelovanje svjetla). Stabilizacija unutarnjeg sata, naš Timing System, optimalno funkcionira u spoju s prirodnim svjetlosnim utjecajima i velikom količinom svjetla uz prozor (biološko djelovanje svjetla).

    Planiranje rasvjete na radnim mjestima tradicionalno započinje s normativnim osnovama, koje se više odnose na vizualne te djelomice na emocionalne aspekte. Norma DIN SPEC 67600 (04/2013) dala je dragocjene, nove preporuke za planiranje za biološki djelotvornu rasvjetu. Čimbenik vrijeme tu prvi put igra posve presudnu ulogu. Jer je dnevno svjetlo najvažniji tajmer za unutarnji sat čovjeka i određivalo je naše faze aktivnosti i regeneracije - u prvom redu prije nego je umjetno svjetlo našlo široku primjenu. Oko nije samo središnji organ čula vida. Štoviše, oko s cirkadijalnim fotoreceptorima na mrežnici također ima funkciju međusklopa za vremensku orijentaciju. Informacije se prosljeđuju mozgu, točnije suprakijazmatskoj jezgri (SCN), koja se smatra središnjim davačem tempa sustava tajminga. Preko tjelesnih procesa u daljnjem slijedu poput hormonalnog upravljanja, ovaj sustav ima primarnu funkciju davača vremena. Umjetno svjetlo može dodatno uz dnevno svjetlo utjecati na aktiviranje i dobar san - a time i na osjećaj ugode i zdravlje.

    LIGHT IN TIME – Analiza prirode i čovjeka u vremenskom slijedu
    Vremenski ovisni utjecaji na umjetno svjetlo temelje se na prirodnim zemljopisnim i meteorološkim datostima: Promjene dnevnog svjetla kroz godinu i ispreplitana odstupanja uvjetovana vremenom. Kod planiranja rješenja rasvjete LIGHT IN TIME ponajprije se u obzir uzima čovjek. Različiti kronotipovi, drukčiji terminski kalendari, radna i rekreacijska mjesta predstavljaju individualne zahtjeve za biološki djelotvorna rješenja rasvjete. Svjetlo može dati svoj doprinos za stvaranje reda u tim raznovrsnim vremenskim utjecajnim parametrima.


    LIGHT IN TIME – Die Analyse von Natur und Mensch im Zeitablauf

    Cjelovit pristup kod biološki djelotvornih rješenja rasvjete stavlja čovjeka u središte. Umjetno svjetlo prilagođeno je uvjetima dnevnoga svjetla, nudi individualne mogućnosti prilagodbe za korisnike te uzima u obzir emocionalno djelovanje svjetla.

    Preteče: Nove tehnologije i znanstvene spoznaje
    Norma DIN SPEC 67600:2013-04, koju su razradili stručnjaci iz različitih disciplina, prvi put daje konkretne preporuke planiranja za biološki djelotvornu rasvjetu. Tako su objedinjene inovativne tehničke mogućnosti i aktualne spoznaje iz istraživanja. Cirkadijalni fotoreceptori na mrežnici optimalno reagiraju putem plavičastog spektralnog udjela u visokom intenzitetu. Moraju se, međutim, aktivirati u odgovarajućem vremenskom okviru. Za prijelaz u regenerativne faze na rasporedu je ponovno reducirano, crvenkasto svjetlo. Ova potrebna zamjena spektralnih raspodjela u vezi s jakosti osvjetljenja optimalno se podupire LED tehnologijom s  » tunableWhite . Ipak biološki učinak svjetla ne bi trebalo samo svoditi na temu boje svjetla. Isuviše raznovrsni su utjecaji različitih pristupa u planiranju na cirkadijalni sustav (pogledajte tablicu iz norme DIN SPEC 67600). 

    Izvadak DIN SPEC 67600:2013-04

    Veće biološko djelovanje svjetla stvara se putem Manje biološko djelovanje svjetla stvara se putem
    Veća jakost zračenja Manja jakost zračenja
    Dulje trajanje ekspozicije Kraće trajanje ekspozicije
    Veći udjeli plave Manji udjeli plave
    Površinsko svjetlo Točkasto svjetlo
    Dinamične promjene svjetla Konstantno svjetlo
    Manja jakost zračenja pred promatranom osvijetljenosti*  
    Jutarnje svjetlo najdjelotvornije je za sinkronizaciju unutarnjeg sata Poslijepodnevno svjetlo ima manje djelovanje na unutarnji sat
       
    * Osobe koje su prije osvijetljenosti bile dulje vrijeme prilagođene tami, osjetljivije su na svjetlo i jače reagiraju

    LIGHT IN TIME primarno slijedi prirodu i čovjeka
    Što treba uzeti u obzir u provedbi rješenja rasvjete LIGHT IN TIME:

    1) Umjetno svjetlo treba što je moguće više pratiti prirodan dnevni tijek i koristiti se samo kao dopuna.

    2) Osobni utjecaj na svjetlosne uvjete osnovica je za veliku prihvatljivost među korisnicima. Ponajprije kroz utjecaj rješenja LIGHT IN TIME na tjelesne funkcije moraju se staviti na raspolaganje individualne mogućnosti upravljanja. Tako se uzimaju u obzir potrebe ljudi i izbjegavaju manipulacije.

    3) Nužan je cjelovit pristup za djelovanje svjetla: Prije svega emocionalni i biološki aspekti uravnoteženo se uključuju u pristup planiranja.
    LIGHT IN TIME

    Izvor: Zumtobel Research, Fraunhofer IAO: Globalna studija korisnika o percipiranoj kvaliteti rasvjete u uredu.

    Primjer: Jaka plavkasta boja svjetla djeluje, s jedne strane, u pravo vrijeme u ispravnoj količini biološki poticajno. S druge strane, mnogi ljudi osjećaju visok udio plave boje ovisno o osobnoj preferenciji, vremenskoj situaciji ili zadaći gledanja odnosno dizajna interijera neatraktivnim ili čak ometajućim (pogledajte sliku).

    I da se ne zaboravi: Optimizirani koncepti LIGHT IN TIME za stabilizaciju sustava tajmniga ne počinju i ne završavaju na recepciji uredske zgrade. Nastavljaju se u privatnom životnom prostoru i u oblikovanju slobodnog vremena. Sport na dnevnom svjetlu djeluje primjerice stabilizirajuće i poticajno za san, dok je izraženije večernje sjedenje pred zaslonom kontraproduktivno. LIGHT IN TIME temelji se na planiranju svjetla i tame tijekom 24 sata – sve u svoje vrijeme!

    Zumtobel. The Light.

  • 03/2015
    Proizvodi

    SEQUENCE dobitnica nagrade za dizajn Red Dot Best of the Best

    Inovativna LED viseća i nadgradna svjetiljka SEQUENCE dobitnica je nagrade „Red Dot: Best of the Best“ u okviru Red Dot product award 2015. za maksimalnu kvalitetu dizajna i inovativno oblikovanje.
    Više informacijaManje informacija
    U suradnji s domaćim i stranim arhitektima, dizajnerima rasvjete i dizajnerima nastala je SEQUENCE, posve neobična svjetiljka koja se orijentira prema zadaćama rasvjete u uredu te posve koristi mogućnosti moderne LED tehnologije.

    Savršeno zasjenjena svjetiljka opremljena je s 8 svjetlosnih modula pri duljini svjetiljke od 1200 mm, te s 14 modula pri duljini od 2100 mm. S do 100 Im/W uz svjetlosni tok žarulje do 9000 Im svjetiljka SEQUENCE omogućuje ekonomičan rad u uredu.

    » Do stranice s proizvodima

    Otkrijte mogućnosti inovativne svjetiljke u tri videa koji omogućuju bolje razumijevanje integrirane inteligencije, funkcionalnog dizajna i svjetlosnih sekvenci po mjeri svjetiljke SEQUENCE.

    » Do videa

    Zumtobel. The Light.

  • 02/2015
    Rješenje rasvjete

    Dva Zumtobel LED proizvoda nagrađeni s IF DESIGN AWARD

    Tvrtka Zumtobel ponovno dobila prvoklasnu nagradu za svoje dizajnerske sposobnosti: Žiri nagrade iF DESIGN AWARD 2015. nagradio je LED svjetiljke SEQUENCE i INTRO za izvrstan dizajn proizvoda i učinkovitu tehnologiju svjetla.
    Više informacijaManje informacija
    53-člani žiri stručnjaka nagrade iF DESIGN AWARD 2015. cijeni kreativnu snagu LED viseće i nadgradne svjetiljke SEQUENCE te LED sustava reflektora INTRO u kategoriji dizajn proizvoda.

    Inteligentan dizajn ispunjava za Zumtobel u jednakoj mjeri estetske i funkcionalne zahtjeve. Zumtobelov tim za dizajn proizvoda razvija samostalno i u suradnji s međunarodno renomiranim dizajnerima proizvode, koji se odlikuju maksimalnom funkcionalnošću i umjerenošću u elementima forme. Najnovije nagrade još jedanput potvrđuju to nastojanje tvrtke Zumtobel.

    Saznajte više o dobitnicima na našim stranicama proizvoda:
    » Prema LED visećoj i nadgradnoj svjetiljci SEQUENCE
    » Prema LED sustavu reflektora INTRO

    Dodjela nagrada bit će održana 27. veljače 2015. u BMW Svijetu u Münchenu.

    Zumtobel. The Light.
  • 02/2015
    Poduzeće

    Heron se oslanja na NOW! – Svjetlo koje samo sebe plaća

    Zumtobel Group će u narednih osam godina preuzeti pogon industrijske rasvjete tvrtke Heron, austrijskog proizvođača automatizacijskih komponenti.
    Više informacijaManje informacija
    Zumtobel Group će u narednih osam godina preuzeti pogon industrijske rasvjete tvrtke Heron. U ovom paketu "ključ u ruke" sadržani su zamjena postojeće rasvjete, instalacija i puštanje u rad novog energetski učinkovitog Zumtobel rješenja rasvjete kao i promatranje energije te održavanje postrojenja. Sanacija će biti realizirana u uskoj suradnji s postojećim elektropartnerom, tvrtkom Elektro Willi iz Andelsbucha.

    Thomas Bischof, izvršni dopredsjednik tvrtke Zumtobel pojašnjava ponudu: „Uporabom energetski učinkovitih LED svjetiljki smanjuju se troškovi struje i održavanja mjesečno za 52%. Obračun se vrši preko ostvarenog smanjenja pogonskih troškova. O tome Christian Beer, upravni član društva Heron Grupe: „Budući da ne moramo investirati, sredstva ostaju slobodna za razvoj naših proizvoda, što će u konačnici dobro doći našim kupcima.“

    Heron će bez dodatnog troška dobiti novo postrojenje s većom jakosti svjetla. „Stručnjaci tvrtke Zumtobel kompetentno su nas savjetovali te sastavili paket po mjeri za naše potrebe. Grupa Heron dobiva sve iz jedne ruke, uključujući promatranje energije i eventualne poslove održavanja te se ne mora ni o čemu brinuti. Time dobivamo dugoročnu sigurnost na temu svjetlo i ušteda energije", sažima Christian Beer korist kupaca.

    U prvoj fazi će biti obnovljena rasvjeta u postojećoj hali te razina osvjetljenja povećana s 300 na željenih 400 luksa. Bit će zamijenjene stare nedostatne svjetiljke reflektora u hali. Heron se odlučio za visokokvalitetno Zumtobel rješenje rasvjete. Bit će ugrađeno 76 CRAFT LED svjetiljki po 196 W s vijekom trajanja od 50.000 sati. Unatoč visokoj jakosti svjetla jamči se ušteda energije i troškova od 52%. U drugoj fazi bit će obnovljena fasadna i vrtna rasvjeta.

    » Saznajte više o NOW! svjetlo koje samo sebe plaća.

    Zumtobel. The Light.
  • 02/2015
    Rješenje rasvjete

    PANOS infinity: Najveća učinkovitost osvjetljenja uz izvanrednu reprodukciju boja

    Zumtobel LED downlight PANOS infinity postavlja svojom učinkovitošću osvjetljenja do 120 Lumen po W nova mjerila na tržište. Izvanredna učinkovitost osvjetljenja postiže se primjenom inovativne LED višekanalne tehnologije s crveno-bijelim platinama kao i ostalim visokokvalitetnim komponentama, koje se sjedinjuju u optički sustav osvjetljenja.
    Više informacijaManje informacija
    Sa Ra-vrijednošću iznad 90 PANOS infinity stableWhite kvalitativno se nalazi na samom vrhu LED downlighta. PANOS infinity se na globalnom tržištu nudi u temperaturama boja od 2700 K, 3000 K i 4000 K.

    » Saznajte više o PANOS infinity

    Zumtobel. The Light.

  • 01/2015
    Proizvodi

    Tri proizvoda nagrađena s Good Design Award

    Čak tri Zumtobel proizvoda uvjerili su žiri renomirane nagrade Good Design Award.
    Više informacijaManje informacija
    Među više od 700 dostavljenih iz 36 država žiri u New Yorku i Los Angelesu odabrao je najistaknutije dizajne proizvoda i dodijelio nagradu Good Design Award. S LED reflektorom VIVO XS, modularnim LED sustavom svjetla INTRO i LED obitelji svjetiljki LIGHT FIELDS evolution nagrađeni su čak tri Zumtobel proizvoda s prestižnom nagradom Good Design Award 2014.

    LED reflektor VIVO XS
    Sa svojim minimalnim promjerom od 65 mm VIVO XS najmanji je reflektor na tržištu za snažnu rasvjetu u maloprodaji do 1.000 lm, a time je izvrsno prikladan za osvjetljenje manjih prodajnih prostora. Svoje minimalne dimenzije najmanji model iz VIVO obitelji proizvoda ima zahvaljujući inovativnoj kombinaciji pasivnog hlađenja i kompaktne LED optike. Međutim, maksimalna je njegova kvaliteta svjetla: Reflektor se odlikuje visokom vrijednosti reprodukcije boja (Ra > 90) i učinkovitom raspodjelom svjetla s visokim gustoćama svjetla.

    dizajneri: EOOS

    » Saznajte više o VIVO XS

    LED sustav svjetla INTRO
    Sustav rasvjete INTRO pruža trgovini učinkovito i maksimalno individualizirano rješenje rasvjete za različite zone trgovine: Od izloga, preko polica i udubljenja pa sve do akcijske površine - INTRO se može upotrijebiti u svakom području. Osnovu sustava tvore fleksibilno usmjerivi moduli reflektora, koji se ovisno o zadatku osvjetljenja mogu kombinirati u različitim bojama svjetla ili svojstvima emitiranja svjetlosnih zraka. Razdvajanje svjetlosnih modula i instalacijskih okvira omogućuje planerima i arhitektima velike mogućnosti uređivanja.

    S razvojem liteCarve® tehnologije reflektora tvrtka Zumtobel svladala je dosad nerješiv izazov: uravnoteženo pravokutnu raspodjelu svjetla putem reflektora slobodnog oblika. Polazeći od točkastog izvora svjetla reflektor odvodi svjetlo 100 % indirektno i ciljano te omogućuje osvjetljenje okomitih površina, polica i zaslona.

    dizajneri: Chris Redfern, Sottsass Associati

    » Saznajte više o INTRO

    LED obitelj svjetiljki LIGHT FIELDS evolution
    Integracija svjetlosnih dioda u okviru LIGHTS FIELDS evolution omogućuje revoluciju u dizajnu. Plošni svjetlosni modul suvereno savladava zahtjevne projekte rasvjete jedinstvenim dizajnerskim jezikom. Od ugradne preko nadgradne pa do stajaće, zidne ili viseće svjetiljke: svaka svjetiljka raspolaže specijalno razvijenom briljantnom mikropiramidalnom optikom MPO+, koja ispunjava visoke vizualne zahtjeve na radnome mjestu. 

    Optika koja je egzaktno usklađena na emitiranje svjetlosti LED svjetlosnih točaka jamči svjetlo bez bljeskanja (UGR < 19 i L65 < 1.500 cd/m²) te visokodifuznu raspodjelu svjetla. Na taj način reflektirani odsjaj na prijenosnom ili tablet računalu pripada prošlosti. Zahvaljujući tunableWhite tehnologiji korisnici mogu bezstupnjevito namještati temperaturu boje LED obitelji svjetiljki LIGHT FIELDS evolution između 3000K i 6000K .

    dizajneri: Chris Redfern, Sottsass Associati

    » Saznajte više o LIGHT FIELDS evolution

    O nagradi Good Design Award
    Utemeljena 1950. godine u Chicagu nagrada Good Design Award smatra se jednom od najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu. Nagradu Good Design Award osnovali su arhitekti Eero Saarinen, Ray i Charles Eames i bivši MoMa-kustos Edgar Kaufmann Jr. te je dodjeljuju Chicago Athenaeum, Muzej za arhitekturu i dizajn, kao i European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies. „Good Design“ je međunarodni zaštitni znak za inovativno oblikovanje. Nagrađuju se proizvodi visoke kvalitete koji oduševljavaju oblikom, funkcijom i estetikom.

    Zumtobel. The Light.

filtar

  • Poduzeće
  • Rješenje rasvjete
  • Proizvodi
  • Priredbe

Kontakt

Sjedište Hrvatska:
ZG Lighting d.o.o.
Ulica Petra Hektorovića 2
10 000 Zagreb
Hrvatska
Tel.: +385 1 6404080
E-Mail: [email protected]
Sjedište:
Zumtobel Lighting GmbH
Schweizer Strasse 30
A-6850 Dornbirn
Phone: +43 (5572) 390-0
Email: [email protected]
» http://www.zumtobel.com

Komentar / pitanje?

Puno hvala!

DRŽAVA
SOCIAL MEDIA