Najnovije vijesti 2016

  • 10/2016
    Poduzeće

    Nagrada Zumtobel Group Award 2017 je uspostavljena – prijavite vaše projekte!

    Roden Crater, © James Turrell / Photo Florian Holzherr

    Zumtobel Group je po peti put uspostavila za godinu 2017 svoju međunarodnu nagradu za arhitekturu „Zumtobel Group Award – Innovations for Sustainability and Humanity in the Built Environment“ (Inovacije za održivi razvoj i čovječnost u izgrađenom okolišu).
    Više informacijaManje informacija
    Arhitekturna nagrada podržava inovativne koncepcije i zbivanja za bolju kvalitetu života i održivi razvoj u izgrađenom okolišu. Nagrada će biti ponovno dodijeljena u tri kategorije.

    Prvi put priznanje za Award 2017 bit će prošireno s posebnim nagradom za "mladi stručnjaci". Projekti se mogu prijaviti od 30. rujna 2016. do 15. siječnja 2017. godine.

    Saznajte više na našu posebnu stranicu za nagradu Zumtobel Group Award i prijavite svoj projekt.

    » Za posebnu stranicu

    Zumtobel. The Light.

  • 07/2016
    Poduzeće

    Vanjska rasvjeta, vizualizacija na temelju slike

    Novi modul u interaktivnom softveru za planiranje VIVALDI omogućava brzo i jednostavno planiranje koncepta vanjske rasvjete. Za osnovu se koristi slika fasade odnosno slika iz zraka.
    Više informacijaManje informacija
    Nakon uvoza slike u softver VIVALDI, možete povući svjetiljke izravno iz online kataloga proizvoda te ih postaviti na sliku fasade ili sliku iz zraka. Zatim se izravno na slici prikazuje raspodjela svjetla svjetiljke. Uz pomoć opcije unutar software-a možete intenzitet svjetiljke smanjiti ili pojačati, ili promijeniti boju svjetla. Isto tako možete oblikovati dinamične scene. Pri tome VIVALDI uvijek prikazuje potrošnju energije za svako rešenje.

    VIVALDI možete preuzeti besplatno sa » www.zumtobel.com/VIVALDI. Upute za upotrebu možete pronaći u kratkim video-lekcijama koje su dostupne u izborniku Pomoć.

    » Preuzmite Vivaldi.

    Zumtobel. The Light.

  • 07/2016
    Poduzeće

    Do 95% svih odluka o kupnji doneseno je podsvjesno.

    Gruppe Nymphenburg je zajedno sa tvrtkom Zumtobel u znanstvenom istraživanju o utjecaju svjetlosti na odluku o kupnji kod različitih ciljnih skupina, pronašla sljedeće.
    Više informacijaManje informacija
    U istraživanju u podružnici Gerry Weber u Herfordu, kod kojeg je jedna ciljna skupina bila izložena određenim utjecajima svjetlosti, jasno se pokazalo, da svjetlost utječe na odluku o kupnji: prilagodba osvjetljenja omogućila je porast prodaje od 10 % u usporedbi sa referentnom podružnicom u istom razdoblju te ekvivalentno veću prosječnu cijenu kupnji.

    » Preuzmite informacije o istraživanju.

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2016
    Proizvodi

    Program proizvoda Zumtobel za 2016. godinu je dostupan

    Program proizvoda koji predstavlja asortiman svjetiljaka tvrtke Zumtobel u kojemu ćete pronaći i brojne slike aplikacija je dostupan. Program vam služi kao inspiracija i pomoć u odabiru proizvoda.
    Više informacijaManje informacija
    Prednosti pojedinih proizvoda su ilustrirane kratkim tekstovima i prikazane su uz jasne tabele. Putem direktnih linkova možete iz online kataloga svakodnevno preuzeti aktualne detalje o proizvodima.

    » Preuzimanje

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2016
    Proizvodi

    Ovo su novi Zumtobel proizvodi za proljeće 2016

    Saznajte sve o novim proizvodima i dopunama za proljeće 2016. Na našoj web-stranici ćete pronaći sve informacije o svim proizvodima i možete ih sve preuzeti kao PDF-brošuru.
    Više informacijaManje informacija
    Novi proizvodi za proljeće 2016 sastoje se od inovativnih razvoja i dopuna proizvodima.

    Saznajte više o multifunkcionalnom LED-svjetlosnom alatu SUPERSYSTEM II, koje možete koristiti u dućanima, muzejima i hotelima kao i konferencijskim prostorijama ili u privatnim prostorijama. Iskoristite slobodan prostor za oblikovanje, koji Vam omogućava uska LED-svjetlosna linija SLOTLIGHT infinity slim. Proširenje „Activity Based Lighting“ sustava za upravljanje svjetlom LITECOM infinity stavlja Vam na raspolaganje odgovarajuću atmosferu.

    Ove i sve ostale Zumtobel nove proizvode pronaći ćete skupno na našoj web-stranici kao i u PDF-brošuri. Svaki novi proizvod se predstavlja s jednom slikom i tekstom. Poveznice Vam pružaju detalje o određenim proizvodima.

    » Ovdje ćete pronaći nove proizvode za proljeće 2016 na našoj web-stranici.

    » Preuzmite ovdje nove proizvode za proljeće 2016 kao PDF-brošuru.

    Zumtobel. The Light.

  • 04/2016
    Proizvodi

    SUPERSYSTEM II odlikovan nagradom Red Dot Best of the Best

    Multifunkcionalni LED-svjetlosni alat SUPERSYSTEM II odlikovan je na Red Dot 2016 dodjeli nagrada s najvećim odlikovanjem "Red Dot: Best of the Best“.
    Više informacijaManje informacija
    SUPERSYSTEM II odlikuje se kako filigranim dizajnom, plemenitim materijalima i dosljednom minijaturizacijom tako i fleksibilnosti i učinkovitom LED-tehnikom. Profil šine širine samo 26 mm, zajedno s ugradbenom kutijom jednostavnom za ugradnju, pokriva sve zahtjevne zadatke rasvjete - i to sa izvanrednom kvalitetom svjetla.

    » Pročitajte više o SUPERSYSTEM II

    Pored toga, rasvjeta za šetnice, trgove, ulice i fasade SUPERSYSTEM outdoor i zidna, stropna i ovjesna svjetiljka CAELA, odlikovane su sa Red Dot nagradama.

    » Saznajte više o SUPERSYSTEM outdoor

    » Pročitajte više o CAELA

    Zumtobel. The Light.

  • 03/2016
    Priredbe

    Bili smo na Light + Building 2016

    Zumtobel je na sajmu u Frankfurtu na 340 kvadratnih metara prestavio Zumtobel Groupizložbeni prostor tisućama posjetitelja, koji je na ukupno 1.280 kvadratnih metara obuhvatio i marke Thorn, Tridonic, acdc i Reiss. Ovo je bio prvi put da su sve marke Zumtobel Group imale zajednički nastup.
    Više informacijaManje informacija
    Posjetitelji mogu kod Zumtobel-a doživjeti kako pravo svjetlo prati svakog čovjeka individualno tijekom dana i noći, te određuje ritam našeg unutarnjeg sata. Pored novina, koje Vam u nastavku predstavljamo, na sajmu smo po prvi put predstavili inovativni proizvod NIGHTSIGHT za arhitektonsku vanjsku rasvjetu, koji je nastao u suradnji sa stručnjacima i dizajnerima Ben Van Berkel / UNStudio.

    Na našem videu sa sajma saznati ćete više o našem nastupu na Light + Building.

    » Prema videu

    Zumtobel. The Light.

  • 02/2016
    Priredbe

    Ovo Vas očekuje na sajmu Light + Building

    Na sajmu Light + Building 2016, koji se održava od 13. do 18. ožujka u Frankfurtu, predstavljamo Vam nove istaknute proizvode i koncepte rasvjete orijentirane na budućnost, koji individualno za svakog čovjeka osiguravaju tijekom dana i noći odgovarajuće rješenje rasvjete.
    Više informacijaManje informacija
    Pravo svjetlo ujutro aktivira buđenje, povećava ugodnost na radnom okruženju, čini kupnju doživljajem, inscenira umjetnička djela, pruža orijentaciju i sigurnost u tami i podstiče mir i odmaranje navečer. Ova fleksibilnost rasvjete postaje moguća tek s povezivanje rasvjete i inteligentog upravljanja kao i odgovarajuća ponuda za servis. Pored proširenja portfelja za privatni stambeni prostor, tvrtka Zumtobel postavlja novi kamen temeljac s inovativnim proizvodima u arhitektonskoj i urbanoj vanjskoj rasvjeti.

    Na oko 340 kvadratnih metara tvrtka Zumtobel Vam predstavlja u hali 2.0 štand B30/31 jedan cijeli spektar inteligentnih rješenja rasvjete. Slijedeći tijek dana, područja primjene Living, ured i komunikacija, industrija i tehnika, prezentacija i prodaja, umjetnost i kultura kao i vanjska rasvjeta su raspoređeni u smjeru kazaljke na satu.

    •    Living: Uz Zumtobel svjetlo postaje orijentacija za unutarnji sat. Zahvaljujući proširenju portfelja za područje Living, rješenja rasvjete od tvrtke Zumtobel prate čovjeka u cijelom tijeku dana. Sofisticirani portfelj proizvoda nudi Vam pri tome mogućnost da rasvjetu integrirate u potpunosti u arhitekturu i tako stvorite i u privatnom stambenom prostoru jedinstvenu atmosferu i scenarij svjetla.

    •    Ured i komunikacija: Kod uredske rasvjete u prvom planu stoje individualne potrebe čovjeka, istovremeno se radi o smanjenju troškova. Inovativne, senzorski upravljanje svjetiljke nude zavisno od dnevnog svjetla optimalnu dopunu umjetnog svjetla za individualne radne zadatke i potiču dobro raspoloženje suradnika. Zahvaljujući tunableWhite-tehnologiji može se regulirati temperatura boje, tako da se svjetlo ujutro aktivira i uvečer opet umiri. Za dodatnu učinkovitost postoje senzori prisustnosti koji kod odsutstva automatski smanjuju svjetlo.

    •    Industrija i tehnika: U industrijskoj primjeni ciljano upotrebljeno svjetlo smanjuje troškove rada i podržava ljude u složenim radnim zadacima. Tvrtka Zumtobel rješava izazov kombiniranja učinkovitosti i optimalne jačine svjetla sa senzorom ATIVO. Bez obzira radi li se o skladištu, proizvodnji ili slobodnoj površini, ATIVO prepoznaje rasterećenost površina i može tako u kombinaciji s jednim sustavom za upravljanje rasvjete odrediti optimalnu jačinu rasvjete za svako područje.

    •    Prezentacija i prodaja: S ciljanim konceptom rasvjete prihod na Pos-u može se povećati za 10%. Ovo je pokazao test u praksi laboratorijske studije Limbic® Lighting. Tvrtka Zumtobel jasno predstavlja najnovija saznanja i pozadinu.

    •    Umjetnost i kultura: Učinkovito koristiti dnevno svjetlo, stvoriti atmosferu, postaviti akcente - svjetlo u području umjetnosti i kulture osvjetljava umjetnička djela s mnogo faceta i istovremeno štedljivo i učinkovito. Pri tome je pravilna kombinacija opće rasvjete, osvjetljenja akcenata i dodadnih Wallwasher odlučujuća. Na osnovu izabranih svjetlosnih alata kao SUPERSYSTEM tvrtka Zumtobel pokazuje važne aspekte za jednu rasvjetu konzervatorija i umjetničku inscenaciju.

    •    Vanjska rasvjeta: Ovaj novi segment Zumtobel portfelja stvara nove mogućnosti za specifičnu rasvjetu puteva, trgova, ulica i fasada. Projektantima rasvete i arhitektima portfelje omogućava kontinuirano projektiranje rješenja rasvjete. SUPERSYSTEM outdoor omogućava ciljanu rasvjetu i insceniranje vanjskog prostora. S inovativnim svjetlosnim alatom NIGHTSIGHT mogu se ostvariti tehnički zahtjevna i formalno kontinuirana rješenja rasvjete.

    •    Servisi: Portfelj tvrtke Zumtobel dopunjava Zumtobel Group s odgovarajućom ponudom servisa. Na sajmu Light + Building koncern pruža uvid nad uslugama kao servisna ponuda NOW!, koja kupcu nudi gotovo rješenje rasvjete uključujući sveobuhvatni paket. Osim toga predstavljaju se mogućnosti umrežene rasvjete u doba „Internet of Things“.

    Zumtobel. The Light.

  • 02/2016
    Proizvodi

    Konfigurator varijanti myPRODUCT potpuno prerađen

    Sa myPRODUCT imate mogućnost konfigurirati svjetiljke u potpunosti prema Vašim zahtjevima. U potpuno prerađenoj površini od myPRODUCT profitirate od povećane jednostavnosti za korisnike i novih funkcija. Sa myPRODUCT možete tako još jednostavnije konfigurirati varijante svjetiljki i od sada pored pojedinačnih proizvoda planirati i cijele projekte.
    Više informacijaManje informacija
    Popularna funkcija myPRODUCT, s kojom na Zumtobel-web stranici sami možete konfigurirati svjetiljke prema Vašim individualnim zahtjevima, u potpunosti je prerađena. Najvažnije novosti za Vas smo naveli ovdje:

    1.)    Konfigurirati cjelokupni rasvjetni sustav
    Do sada je bilo moguće samo konfigurirati svjetiljku, a od sada možete cjelokupni rasvjetni sustav kao npr. svjetiljku, uključujući pribor i šine, sastaviti prema Vašim zahtjevima.

    2.)    Napraviti listu dijelova prema prostorijama
    Sada možete sa myPRODUCT napraviti razne liste dijelova, koje se mogu dodijeliti različitim prostorijama. Određene liste dijelova za prostoriju možete vidjeti u jednom pregledu.

    3.)    Podsjetnik lista pohranjuje Vaše podatke
    Sve konfiguracije se pohranjuju u jednoj podsjetnik listi, koja Vam pruža pregled nad svim prostorijama i listama dijelova. Podsjetnik listu možete preuzeti kao PDF ili CSV datoteku ili poslati putem email-a.

    4.)    Preuzimanje svih informacija o artiklima
    U okviru myPRODUCT imate mogućnost pregleda svih informacija o artiklima kao na primjer list s podacima, fotometrijski podaci, 2D i 3D-CAD-crteži kao i upute za montažu odnosno možete iz zajedno preuzeti kao ZIP-datoteku.

    Kako bi koristili myPRODUCT, izaberite jednostavno željenu skupinu proizvoda na našoj web stranici. Nakon toga idite na myPRODUCT-jahač, kod skupine proizvoda » SLOTLIGHT infinity na primjer mySLOT infinity. Konfigurator se otvara u novom prozoru. Na ovaj način imate mogućnost izabrati iz raznovrsnih dodatnih funkcija, kako bi ispunili svoje individualne zahtjeve za projekat.

    Nakon toga svoj izbor možete poslati izravno našim suradnicima u prodaji, koji će Vam rado poslati odgovarajuću ponudu i odgovoriti na sva otvorena pitanja.

    Zumtobel. The Light.

filtar

  • Poduzeće
  • Rješenje rasvjete
  • Proizvodi
  • Priredbe
DRŽAVA
SOCIAL MEDIA